♥ FRIENDS ARE LIKE BEAUTIFUL GARDEN ♥

Tuesday, September 14, 2010

JOM RAYA!


Selamat Hari Raya Semua. Maaf agak lame xupdate blog nih. Masing2 bz untuk membuat persiapan raya, & menyambut hari raya.. :) Seperti tahun2 lepas, kami akan berselang seli pulang ke kampung mak ayah. Tahun nih, yang menjadi tuan ruman ialah kampung ayah di Jitra, Kedah. Raya keempat pulang ke Selatan iaitu kampung Mak. Seperti biaselah, dah abes beraya umah sanak saudara, masing2 akan kebosanan. BROADBAND!!! penyelamat keadaan.

Memang tepat lah jangkaan kami adik beradik yang uma nenek ade line on9. Fuhhhh!!! dah macam cyber cafe kot uma nenek ,masing2 on9. Nak dijadikan cite pakcik aku pon bawak laptop & family aku bawak satu laptop. Nasib satu kalau angkot skali ngan PC mmg boleh berniaga lah dihari raya tuh..haha.

Macam yang semua maklum, raya tahun nih digemparkan dengan berita pembunuhan Jutawan Kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya. Bile ikot perkembangan kes Jutawan nih, korang akan terpikir ape yang aku pikir. Siyes, kes Jutawan nih macam filemkan, & pembunuh tuh siyes slalu tgk CSI sbb terlalu cekap membuat kerja terkutuk nih. Tapi macam biaselah "sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah kan". Allah Maha Kuasa, sorok mcm mane pon, kalau dah jahat & buat salah Allah akan tunjuk kebenaran. Cuma yang membezakanye cepat atau lambat kebenaran tuh akan terbongkar. Kesimpulan yang dapat dibuat dari kisah Jutawan nih. "xde tempat yang selamat didunia nih" Walaupon korang keluar ramai2, konon ade lelaki yang akan protect kita tapi kalau ade penjahat yang xbenti2 mencari mangsa, semua akan terancam. Betol x?? Org ckp dok umah selamat, tapi hati duk risau perompak a.k.a pecah rumah. Kalau kluar tinggalkan umah, hati dok risau peragut, penyeluk saku dll.huh.

Kepada kawan2 amik la iktibar dr kes Jutawan nih. Mcm2 mane pon, hati2. Kite xtau sape yang dengki ngan kehidupan kite. Mmg bagi kite , kite xde kacau idop orang & kite wat hal sendiri, tapi who knows ade pemerhati yang iri hati dengan kehidupan kite. Doa2kan Allah lindungi kita semua. Sebagai umat Islam, sedekahkan al-Fatihah kepada arwah Datok Sosilawati.

bersama family tersayang


pakcik ku yg masih bujang :)


Lots of love,hugs & kisses
♥ nabilahazwani ♥

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...