♥ FRIENDS ARE LIKE BEAUTIFUL GARDEN ♥

Saturday, September 18, 2010

MULIANYA HATI DIA!


Dalam zaman yang serba moden nih, aku memang tak sangka ada lagi insan yang berhati mulia. Hah!!tertanye2 korang nape aku merepek sebegini rupa kan?? Mungkin terlebih makan kerepek hari raya nih..hehe.. mengarot plak pompuan nih. Okeh meh nak share.

Kisah nih bermula 2 3 hari sebelum umat islam sambut raya. Maklomla time2 tuh masing2 sibok nak shopping raya kan. Nak dijadikan cerita, masa sibok bershopping tuh, adik aku hilang dompet (tertinggal kat fitting room + hilang). Kelam kabot jugaklah kiteorang, balik2 uma kene marah plak ngan ayah sebab cuai. Demi keselamatan ayah buat report polis & memblock segala kad bank yang ade. Siyes, mase perasan dompet 2 da ilang, satu Jusco jugakla aku & adik pusing. LAst skali kiteorg berserah je pada tuhan. Siyes, xkisah pon duit hilang, iyela duit boleh cari. Yang kiteorg risau sbb ade IC, Kad Bank (buatnye dapat kat insan2 yang JAHAT xke haru biru jadinye).

SAS(singkatan name) seorang hamba Allah yang berhati mulia. Die yang jumpe dompet adik aku. Die amik + search adik aku kat FACEBOOK + bagi contact number. So semalam adik aku g la jumpe mamat nih untuk amik dompet tuh. Siyes satu barang pon xde hilang, duit, ic, kad bank, semua2 sampah sarap dalam dompet tuh ade tersimpan rapi.

The moral of the cerita..hehe. Susah sebenarnye nak cari orang yang berhati mulia zaman sekarang, sebab tu la aku mcm excited sangat nak cerita kes nih kat korang. So jadikan teladan dan ikutan ye. Facebook juga banyak membantu, so gunalah ia kejalan yang benar. To SAS thanxxxxx!!!

lots of love,hugs & kisses
♥ nabilahazwani ♥

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...