♥ FRIENDS ARE LIKE BEAUTIFUL GARDEN ♥

Saturday, August 13, 2011

1st week as Wanita Bekerjaya =)



سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hai semua, agak lame aku x update aku pny blog nih. Dah bersawang da pon..hehe. Biase la seminggu ni aku bz sikit :) Korang bace tajuk entry pon da tau ape yang bakal aku coretkan ni kan.. :)

8 August 2011 merupakan hari pertama dalam hidup aku dengan rasminya bergelar wanita bekerjaya. YES!! Selama hidup ni aku xpernah memalui fasa bekerja. :)**dulu masa diploma ade la buat praktikal, tapi maen2, so xrase sangat la** Mak ayah pon xgalakkan anak2 dorang keje saat2 cuti semester dan lain2, kerja time betol2 tibe masa untuk kerja. So sekarang aku dah habis belajar, & alhamdulillah, dapat kerja. Jadi bermulalah fasa hidup baru. Hari2 bangun tido dah ade tanggungjawab yg akan terlintas difiran untuk disiapkan hari tersebut. :)



Iye jike diikotkan agak lambat jugak sebenarnye aku start keje compare dengan rakan2 seperjuangan. Actually, offer dapat dari bulan Jun lagi. Tapi company tuh suruh aku masuk bulan August. Memang aku xnak cari tempat lain pon, sbb company nih paling dekat dengan uma & salary yang ditawarkan agak tinggi compare dengan tempat2 lain. ITU YG BEST!!! :)

Tujuan utama nak kerja ialah nak simpan duit untuk KAHWIN!! Selain dr tolong mak ayah yg sudah menjadi tanggungjawabkan. :) Alhamdulillah, hari ni sudah seminggu aku bekerja. Alhamdulillah jugak sbb Allah makbulkan doa aku untuk dapat tempat kerja seperti yang diinginkan. Tempat, management, staff & boss sangat baek. :)


**entry seterusnya ialah berkenaan dengan my workplace**

Sekian.
♥ nabilahazwani ♥

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...